2. Lieve Aap

Och detta är Lieve Aap, det är också holländska och betyder "Käre Apa". Det är lite svårt att skriva hur man uttalar Lieve Aap. Lieve uttalas ungefär som det svenska "life". Och Aap uttalas med ett A ungefär som det 2:a 'a' i mamma. Men det gör inget om du inte kan uttala hans namn riktigt, hans lyssnar ändå.

Lieve Aap flyttade nyligen in till oss. Matte hade hittat honom på tradera och tyckte att han var söt. Det var nära att han skulle komma till ett annat hem. Det var en läskig kväll! Matte fick bjuda högre flera gånger, men hon vann auktionen till slut.  Som tur blev han inte allt för dyr.

Hans förra matte trodde att han kanske är en Steiff apa, men det tror inte matte. Men gammal är han alla fall, och han liknar faktiskt gamla Steiff apor i ansiktet. Men de brukar ha längre armar och ben än Lieve Aap.  Han är stoppad med träull och matte fick sy ihop hans arm vid ankomst, eftersom träullen hölll på att ramla ut. Det var väldigt otäckt! Eftersom Lieve Aap är så gammal, ser han inte så bra längre.

Lieve Aap vet inte själv om han är en Steiff eller inte, men han kan prata en hel del tyska, så kanske kommer han från Tyskland i alla fall. Men eftersom han har bott i Sverige väldigt länge, är han mycket bättre på svenska.

När Lieve Aap kom till oss, stickade matte ett par byxor, ett line och en tröja till honom. Då blev han väldigt glad!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0